
Eşime Boşanma Davası Açmak İstiyorum
Mil Hukuk İle Eşinize Karşı Adil Bir Boşanma Davası Açın. Size Destek Olalım. Hemen Başvurun!

İçindekiler
- 1.1 Adliyeye Gitmeden Boşanma Davası Açılır Mı?
- 1.2 En çabuk Boşanma Nasıl Olur?
- 1.3 Boşanma Davasını Kim Açarsa Avantajlı Olur?
- 1.4 Boşanan Kadın Tazminat Alır Mı?
- 1.5 Zina Boşanma Sebebi Mi?
- 1.6 Boşanmak Isteyen Kişi Ne Yapmalı?
- 1.7 Aynı Gün Boşanma Olur Mu?
- 1.8 Mahkemeye Gitmeden Boşanmak Mümkün Mü?
Eşime Boşanma Davası Açmak İstiyorum
Boşanma davası açılması için öncelikle iyi bir boşanma avukatından hukuki destek almanızı ve buna göre yok haritanızı çizmenizi tavsiye ederiz. Bunun dışında açılacak dava çekişmeli boşanma davası mı yoksa anlaşmalı boşanma davası mı olacak bu konuda da karar verilmesi şart. Eşiniz anlaşmaya varmıyorsa bu durumda tabii ki de evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle boşanma davası açılabilecektir.
Boşanma sebepleri içinde özel boşanma sebepleri ve genel boşanma sebepleri bulunmaktadır. Örneğin zina sebebiyle boşanma davası özel boşanma sebidir. Eşiniz zina yapmışsa bu özel boşanma sebebinden dolayı dava açabilirsiniz. Bunun dışında özel boşanma sebebiniz yoksa genel boşanma sebebi olan boşanma davasını açabileceksiniz. Mesela eşinizin psikolojik sorunları varsa ya da narsist eşe karşı dava açacaksınız veya cinsel sorunlar sebebiyle boşanma davası açmaya karar verdiyseniz bunlar da genel boşanma sebepleri olarak yer alacaktır.
Adliyeye Gitmeden Boşanma Davası Açılır mı?
Boşanma davanızı tek başınıza açacaksanız adliyeye gitmeden açmanız pek mümkün değildir. Ancak boşanma avukatınız tarafından tüm süreç yönetlicekse bu durumda boşanma avukatınız Uyap üzerinden boşanma davanızı açabileceği gibi siz de Uyap vatandaş üzerinden tüm süreci takip edebileceksiniz. En sağlıklı yöntem ve bilinçli dava sürecinin boşanma avukatı ile açılan boşanma davası olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
En Çabuk Boşanma Nasıl Olur?
Boşanma davasında bilinmesi gereken durumlardan birisi eşlerin anlaşmalı boşanma davası ile tek celsede boşanabilecekleri fakat çekişmeli boşanma davası ile birlikte ne yazık ki bir buçuk iki yıl içinde boşanamayacaklarıdır. Tabii ki bu durumdan ne olursa olsun anlaşın ve hemen boşanın çıkarımı yapılmamalıdır. Çünkü anlaşmalı boşanma davasında elde edemediğiniz yahut eşinize kabul ettiremediğiniz haklarınızı sonrasında çekişmeli boşanma davasını kazanarak elde edebileceksiniz. Üstelik maddi ve manevi tazminat talebiniz de bulunmakta ise bunları faiziyle birlikte alma durumunuz da olacaktır. Çekişmeli boşanma davası anlaşmalı boşanma davasında size dayatılmaya çalışılan yükümlülükleri önlemek amacıyla eşlerin başvurdukları bir dava yöntemidir.
Boşanma Davasını Kim Açarsa Avantajlı Olur?
Boşanma davası açmaya karar verdiniz fakat baktınız eşiniz sizden erken davranmış ve boşanma davası açmış. Strese girdiniz geç kaldığınızı düşündünüz ve panik yaptınız. Yapmayın! davasını önce açan değil ispatlayan kazanır. Delillerini kullanmayı bilen her zaman öndedir. Açılan davaya karşı çıkarak ve hatta karşı dava açarak gerçeği ortaya çıkartmaya odaklanın. Davayı ilk açmadığınız için hayıflanmayın çünkü ilk açmanın hukuki olarak hiçbir getirisi yok. Hakim davayı ilk açana değil olayların ispatlanıp ispatlanamadığına bakar. Savunmalarınızı ve argümanlarınızı sağlam tutmanızı tavsiye ederiz.
BUNU DA BİL; Kocasından boşanmak isteyen kadın ne yapmalı? İle ilgili bilgi için aynı başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Boşanan Kadın Tazminat Alır mı?
Boşanan kadınının tazminat alabilmesi için Türk Medeni Kanunumuzun 174. Maddesinde yer alan hususların gerçekleşmesi şarttır. Boşanmada maddi tazminat ve manevi tazminat taleplerinin kabulü için boşanmaya sebebiyet veren olayların olması ve bu olaylar yüzünden kişinin kişilik hakları ihlal edilmeli yahut maddi tazminat için mevcut veya beklenen menfaatleri zedenlenmelidir. Örneğin koca, kadına karşı fiziksel ya da duygusal şiddet uygulamış onu darp etmiş yahut hakaretleri ile küçük düşürmüş ise bu durumda kadın manevi tazminat alabilecektir.
Zina Boşanma Sebebi mi?
Zina özel boşanma sebeplerinden biri olup mutlak boşanma davası türlerindendir. Zina ispat edildiği durumda artık eşler için ortak hayat çekilmez mi değil mi araştırılmaz. Aile mahkemesi hakimi zinanın ispatlanmasından sonra başka araştırma yapmaksızın boşanmaya karar verir.
BUNU DA BİL; Boşanma davasında neler delil sayılır hakkında bilgi için aynı başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Boşanmak İsteyen Kişi Ne Yapmalı?
Kocasından boşanmak isteyen kadın ya da karısından boşanmak isteyen erkek, boşanma hususunda kesin net karar vermiş ise ve de boşanma davası açmak istiyorsa hemen harekete geçmeli ve boşanma avukatı marifetiyle tüm süreci yönetmeye başlamalıdır. Boşanmak isteyen kişi boşanma sebeplerini ortaya koymalı, anlaşmalı boşanma mı çekişmeli boşanma davası mı açacak buna karar vermelidir. Ayrıca taleplerini ortaya koymalıdır.
Örneğin maddi veya manevi tazminat talebi bulunmakta mı, mal paylaşımı talep ediyor mu, boşanma davası ile altınları da istiyor mu, yoksulluk nafakası istiyor mu, çocuklar için nafaka talebi olacak mı, ortak konutun kendisine tahsis edilmesi talebi var mı bunların hepsine yönelik çalışma yapmalı ve boşanma avukatını bilgilendirmelidir.
Aynı Gün Boşanma Olur mu?
Boşanma davaları çekişmeli boşanma davası ve anlaşmalı boşanma davası olmak üzere iki ana başlıkta incelenir. Taraflar boşanmanın ferileri konusunda anlaşmaya varmışsalar boşanma avukatının hazırlayacağı anlaşmalı boşanma protokolünü de imzalayarak anlaşmalı boşanma davası açabilirler. İşte bu durumda aile mahkemesi hakimi tarafından bir duruşma günü belirlenecek ve bu belirlenen günde tarafların da katılım sağlayacağı bir duruşma yapılacak. Yapılan bu duruşma sonrasında anlaşmalarına mani olacak bir durumun tespit edilmemesi durumunda aynı gün boşanma gerçekleşmiş olacaktır.
Mahkemeye Gitmeden Boşanmak Mümkün mü?
Çekişmeli boşanma davasında eğer boşanma davasına ilişkin duruşmaya gitmek istemiyorsanız boşanma avukatı vasıtasıyla tüm süreci takip edebilirsiniz. Anlaşmalı boşanma davasında ise tüm süreci avukatınızla birlikte yürüttükten sonra mahkemenin belirleyeceği günde kendinizin de duruşmada hazır bulunmanız şarttır. Çünkü kanunda açık bir şekilde anlaşmalı boşanma için yapılacak duruşmada hakim tarafları bizzat dinler ibaresi mevcuttur. Bundan mütevellit boşanma avukatınızın süreci tam anlamıyla takip etmesi şarttır.