Ankara İdari Dava Avukatı

Ankara İdari Dava Avukatı

Mil Hukuk, Ankara' da İdari Dava Süreçlerinizde Yanınızda. Deneyimli Avukatlarımızla Hukuki Haklarınızı Güçlü Şekilde Savunuyoruz. Haklarınız Bizimle Güvende!

Ankara İdari Dava Avukatı

İdari Hukuk konularıyla ilgili danışmanlık almak ve dava süreçlerinin takibi için Mil Hukuk bünyesinde istihdam eden Ankara idari dava avukatı ile iletişime geçebilirsiniz.

İdari Hukuk, Anayasa’dan geliyor. İdari Hukuk’unun amacı, kamu düzenini gerçekleştirmektir. İdare hukuku hem idarenin işleyişi hem de idarenin kişilerle olan ilişkisini düzenliyor. Kamu yararına olan ilişkileri düzenleyen bu hukuk dalıyla ilgili davalarda avukatla çalışmak hakların savunulması açısından çok önemlidir.

İdare Hukuku’yla alakalı davalar; kamu kurumları, idari otorite kararları, işlemleri ve eylemlerine karşı açılır. İdari davalar, özel sektör şirketleri ya da şahıslar tarafından açılır. Şahıs ve tüzel kişilerin, kamu kurum eylemleriyle kararlarına karşılık hukuki koruma taleplerinden oluşuyor.

 

Ankara İdari Dava Avukatı Hizmetleri

 

Ankara idari dava avukatı, İdare Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. İdare Hukuku alanında hem danışmanlık hem de temsil hizmetleri sunmaktadır. İdare Hukuku’nda idarenin işleri belirli düzene sokulur. Bu hukuk dalı idari sözleşme ve idari davaları kapsıyor. İdare avukatları; kurum, kişi ve şirketlere rehberlik etmektedir.

İdare avukatının görevleri şöyle sıralanabilir;

  • İdari dava ve itiraz süreci,
  • İdari sözleşme hazırlama,
  • İdari işlemlerle alakalı danışmanlık,

İdare avukatları, müvekkillerini hem idari davalarda hem de davaların itiraz süreçlerinde temsil ediyor. İdari avukatlar, müvekkillerinin idari sözleşmelerinin hazırlanmasına yardımcı olurlar. Sözleşmelerin yasal süreçlere uygun olması çok önemlidir.

İdare avukatları, müvekkillerinin idari işlemlerle alakalı konularda da hukuki danışmanlık sağlıyor. İdari işlemlere karşı danışmanlık; idari başvuruların yapılması, idari süreçlerin takibi ve idari işlemlere itirazdan oluşuyor.

İdari dava avukatı seçiminde referans, uzmanlık ve deneyim konularına bakılıyor. Aynı zamanda idari dava avukatı seçiminde şu kriterlerde esas alınmalıdır;

  • Başarıları,
  • Uzmanlık alanları,
  • İletişim becerileri,
  • Referanslar,
  • Deneyimler,

İdari dava avukatı daima müvekkilinin hakkını korumaya ve savunmaya çalışır. İdari süreçlerde müvekkiline destek olmak için uğraşır. İdare hukukundan kaynaklı olan uyuşmazlıkları çözer. İdareye dava açma ve açılan davaya karşı savunma yapar. İdarenin eylem ve işlemlerine yönelik hukuki danışmanlıkta yapmaktadır. İdareye karşı tazminat ve yürütmenin durdurulması vb. hukuki uyuşmazlık davalarında müvekkillerini temsil eder. İdare avukatları, kamu hukukuyla alakalı davalarda yüksek bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle hizmet verirler.

 

İdari Hukuku Nasıl İşler?

 

İdari Hukuk, idarenin işlem ve eylemleriyle alakalı düzenlemeler yapar. İdari hukuku şu şekilde işler;

  • Müvekkillerle iletişim,
  • Deneyim ve eğitim,
  • Hukuki mevzuatın izlenmesi,

Mil Hukuk, uzman ve iletişimi güçlü idari avukatlarla çalışmaktadır. Müvekkilleriyle iyi iletişim kurarak hukuki süreçleri doğru şekilde yönetir. Müvekkillerinin haklarını idareye karşı korur. Müvekkillerini idare hukuku ve ona konu olan hususlarla ilgili bilgilendirir.

İdare avukatları, hukuk fakültesinden mezun olup avukatlık stajını tamamlayarak mesleğe başlarlar. Mesleğe başladıktan sonra idare hukukuyla ilgili eğitimlere katılarak bu alanda kendilerini uzmanlaştırırlar. İdare hukuku devamlı güncellenen hukuk alanıdır. Bu sebeple idare avukatları mevzuatı yakından takip ederler. Yeni içtihatları ve yasal düzenlemeleri takip edip müvekkillerine doğru hizmet vermeye çalışırlar.

 

Ankara İdari Avukatı Hangi Davalara Bakar?

 

İdare avukatı, idare mahkemelerinde açılan davalara bakar. İdare avukatının baktığı davaları şöyle sıralayabiliriz;

  • Tam yargı davaları,
  • İhraç davaları (İptal davası),
  • Kentsel dönüşüm hukuku ve iptali davaları,
  • Tam yargı davaları,
  • İdarecinin düzenleyici işlem iptali davaları,
  • KHK Davaları (İptal davası),
  • Belediye cezalarına karşı açılan iptal davaları,
  • Devletin özel mülkiyetine olan taşınmazlarla ilgili düzenlenen Ecrimisil düzeltme ihbarnamesi iptal davaları,
  • Belediye cezalarına karşı açılan iptal davaları,
  • Kamu ihaleleri sırasında meydana gelen ihtilaflar sonucunda oluşan davalar,
  • Diğer kanunların açık şekilde idare mahkemesini görevlendirdiği davalar,
  • Kamu hizmetlerinin yürütülmesi için uygulanan idari sözleşmelerden dolayı taraflar arasında oluşan anlaşmazlıklarda açılan tüm davalar,

 

İdari Davalarda Neden Avukatla Çalışılmalı?

 

Ankara idare avukatı ile çalışmak hakların savunulması açısından çok önemlidir. İdari davalar, spesifik usul kurallardan oluşan davalardır. Özel alana sahip olduğu için uzman avukatlar tarafından yürütülmesi daha doğrudur. İdari davaların takip edilmesi için uzman bir avukatla anlaşma yapmak hak kayıplarının önüne geçer. Avukat tarafından hazırlanan dilekçede temel hak ve özgürlüklerin ihlali gibi tüm argümanlar mahkemeye sunulması gerekiyor.

İdare dava dilekçelerinin İdare Hukuku’na uygun şekilde hazırlanması da hayati önem taşıyor. Kişi, avukat tutmayıp dilekçeyi kendi kendine hukuka uygun olmayan şekilde hazırlarsa dilekçenin iptal olmasına neden olur. Böyle bir durum davanın reddedilmesine de sebep olur.

İdari davalarda avukatla çalışmak sorunsuz şekilde dava sürecindeki tebligatların takibinin yapılmasını sağlar. Mil Hukuk ile irtibata geçerek Ankara idari dava avukatı hizmetleriyle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

İdari dava avukatı ile ilgili sıkça sorulan sorular cevapları şöyle sıralanabilir:

 

  1. İdari Mahkeme Avukat Ücretleri Ne Kadar?

İdari mahkeme avukat ücretleri, 10.000 TL olarak belirlenmiştir.

 

  1. İdari Mahkeme Dava Açma Süresi Ne Kadar?

İdari mahkeme dava açma süresi, ayrı şekilde özel kanunlarda belirtilmiştir. Danıştay ve idari mahkemelerde altmış gündür. Vergi mahkemelerindeyse otuz gün olarak belirlendi.

 

  1. İdari Mahkeme Ne Kadar Sürer?

İdare mahkemeleri, 6-8 ay; Danıştay’da yaklaşık iki yıl, Bölge İdari Mahkemelerindeyse 11-14 ay sürüyor.

1