
Çekişmeli Boşanma Avukat Ücreti Ne Kadar?
Ankara çekişmeli boşanma avukatı ücretleri, dava süreci ve aşamaları hakkında detaylı bilgi alın. Mil Hukuk'un uzman avukatlarıyla sürecinizi profesyonel yönetin!

Mil Hukuk bünyesindeki uzman Ankara boşanma avukatı çekişmeli ücreti, minimum 17.900 TL’dir. Aynı zamanda 17.900 TL’den az olmamak koşuluyla Ankara Barosu tarafından belirlenen Çekişmeli boşanma avukat tavsiye ücretiyse, 80.000 TL olarak belirlenmiştir.
Çekişmeli boşanma davası ücretinin asgari tarifede belirtilen ücretten az olmaması gerekiyor. Ücret belirlenirken hem baroların tavsiye ettiği hem de avukatın emeği göz önünde tutulur. Çekişmeli boşanma avukatı ve müvekkilin ortak anlaşması sonucunda bir ücrette anlaşılır. Çekişmeli boşanma davaları, anlaşmalı boşanma davalarına kıyasla daha karışık ve zordur. Çekişmeli boşanma davalarında avukat daha çok emek harcar bu sebeple anlaşmalı boşanma davalarına kıyasla ücreti daha pahalıdır.
Çekişmeli Boşanma Avukatı Görevleri Nelerdir?
Çekişmeli Ankara boşanma avukatı, boşanma süreci içerisinde müvekkilini mahkemede temsil eder. Çekişmeli boşanma davasıyla ilgili tüm süreçlerde müvekkilinin yanında olur. Çekişmeli boşanma davasının açılabilmesi için öncelikle kişinin avukata bilgi vermesi gerekiyor.
Çekişmeli boşanma avukatı, avukatından aldığı bilgi doğrultusunda kişiyi bilgilendirir. Çekişmeli boşanma davası, davanın ilerleyişi ve davanın sonucuna dair bilgi verir. Bilgilendirme sürecinin ardından boşanma dilekçesi ve boşanmayla ilgili gerekli diğer evraklar hazırlanır. Hazırlanan evraklar ve dilekçe mahkemeye sunulur. Çekişmeli boşanma davalarının yargılama süreci içerisinde avukat müvekkilini temsil etmek zorundadır. Çekişmeli boşanma avukatı, müvekkilinin hem ekonomik hem de kişisel haklarını koruyacak şekilde hareket eder. Çekişmeli boşanma davası süreci boyunca yargılamayı takip edip müvekkilini de süreçle ilgili bilgilendirir.
Çekişmeli Boşanma Avukatı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Çekişmeli Ankara boşanma avukatı, müvekkilinin lehine sonuçlanacak şekilde hareket eder. Çekişmeli boşanma davaları, anlaşmalıya kıyasla çok zordur. Çekişmeli boşanma davasında her iki tarafta evliliğini sonlandırma nedenlerini ve delillerini mahkemeye sunar. Çekişmeli boşanma avukatı;
- Hukuki işlemleri başlatır
- Evlilik birliğinin sonlanmasına dair tüm gerekli işlemleri yapar
- Müvekkilinin haklarını korur
Yukarıda unsurlar dikkate alındığında çekişmeli boşanma avukatının şu özelliklere sahip olması gerekiyor;
- Girişimci
- Tecrübeli
- Başarılı
- Araştırmacı
Çekişmeli boşanma avukatı, müvekkilinin hem sosyal hem de ekonomik haklarını korur. Çekişmeli boşanma davası uzun sürdüğü ve zor olduğundan dolayı bir avukatla çalışmak en doğrusudur.
Çekişmeli Boşanma Davası Süreci ve Aşamaları Nelerdir?
Mil Hukuk bünyesindeki Ankara boşanma avukatı, çekişmeli boşanma davası sürecini başarılı şekilde yönetir. Çekişmeli boşanma davasının açılabilmesi için öncelikle avukat dilekçe hazırlar. Bu dilekçeyi aile mahkemesine verir. Çekişmeli boşanma davası dilekçesinde şu bilgiler yer alır;
- Boşanma isteği
- Boşanmayı istemenin nedenleri
- Nafaka
- Boşanmaya bağlı tazminat
Dilekçe mahkemeye verildikten sonra yargılama süreci başlar. Duruşmalara tarafların katılma zorunluluğu yok. Ancak avukatların mecburen katılması gerekiyor. Duruşmada deliller incelenip akabinde tarafların itirazları dinlenir. Yargılama bittikten sonra mahkeme tarafların boşanmasına ya da tersine bir karar verir. Gerekçeli karar bildirildikten sonra karara itiraz edilebilir. Bunun için itiraz eden taraf istinafa gidebilir. İstinaftan istediği sonuca ulaşamadığı zamansa temyize başvuru yapabilir. İstinaf ve temyize başvurmak için bir süre vardır. Bu süre geçince kesinlikle başvuru yapılamaz. Karar kesinleştikten sonra dava sona erer.
Çekişmeli Boşanma Davaları Ne Kadar Sürer?
Ankara boşanma avukatı, tecrübesi ve yüksek bilgi birikimi sayesinde çekişmeli boşanma davası daha kolay sonuçlanır. Çekişmeli boşanma davaları, karmaşık olduğu için çok uzun sürede sonuçlanır. Eşler karşılıklı olarak birbirlerinin talepleri ve iddialarına cevap verirler. Çekişmeli boşanma davalarında tarafların taleplerinin ve delillerinin dikkate alınıp incelenmesi süreci direkt uzatıyor.
Çekişmeli boşanma davaları, 2-7 yıla kadar sürüyor. Çekişmeli boşanma davasının içeriği, mahkemenin iş yükü ve somut olaylarda çekişmeli boşanma sürecinin uzamasına neden olur. Çekişmeli boşanma davasının açılabilmesi için şu belgelere ihtiyaç duyulur;
- Mal paylaşımının yapılabilmesi için gerekli belgeler
- Nüfus cüzdanı kopyası
- Boşanma talebi ve sebebinin olduğu dilekçe
- Evlenme kayıt örneği
Çekişmeli boşanma davalarında boşanmayı talep eden tarafın ispat zorunluluğu vardır. Mahkemeye boşanma nedeni ispatlanmadığı sürece boşanmanın gerçekleşmesi mümkün değil. Çekişmeli boşanma davası açılırken hukuka uygunluk şartı aranır. Aynı zamanda somut olay baz alınarak her türlü delilde mahkemeye sunulur.
Çekişmeli Boşanma için Geçerli Neden Hangi Durumlarda Sayılır?
Ankara boşanma avukatı, müvekkiliyle görüşme yaparak boşanma davasının çekişmeli açılmasına karar verir. Evliliği birliği içindeyken çekişmeli boşanma davası şu geçerli durumlarda açılabilir;
- Zina
- Hayata kast
- Akıl hastalığı
- Psikolojik şiddet
- Fiziksel şiddet
- Şiddetli geçimsizlik
- Haysiyetsiz yaşam
- Ortak hayatı sürdürememe
Çekişmeli boşanma davası hukuki dayanağı, Türk Medeni Kanun olarak belirlenmiştir. Türk Medeni Kanun’da boşanma konusu, ikinci bölümde yer alıyor. Boşanma davasının çekişmeli olarak açılmasının esas nedeni, tarafların boşanma ya da boşanmayla bağlantılı doğan sorumluluklar ve haklarla ilgili anlaşamamalarıdır. Taraflar arasındaki görüş ayrılıkları, boşanma davasının çekişmeli olarak görülmesine neden olur. Eşlerin birbirleri hakkındaki iddiaları, talepleri ve kanıtları mahkemeye bildirilir. Akabinde çekişmeli boşanma süreci başlar. Mil Hukuk ile iletişime geçerek detaylı olarak çekişmeli boşanma avukatı çalışmaları ve ücretleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.