Ankara Ceza Avukatı Ücretleri 2024
Ankara' da Ceza Avukatı Ücretleri 2024 Yılında Yeni Zamlarla Birlikte Ne Kadar Oluyor, Hangi Davalara Göre Fiyatlar Değişiyor, Ortalama Fiyatlar Nedir, Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar, Ceza Avukatı Çeşitleri Nelerdir, Ceza Avukatı Seçiminde Nelere
Ankara ceza avukatı için Mil Hukuk ile iletişime geçerek ortaya çıkabilecek yasal sorunlara kolayca çözüm bulabilirsiniz. Ceza avukatı, yargılamanın tümünde müvekkillerinin yanında olur. Ceza avukatları sadece faillerin yasal süreçleriyle ilgilenmez. Aynı zamanda suç mağduru olan kişilere de hizmet veriyor.
Ceza avukatı, isminden de anlaşılacağı üzere ceza davalarına bakar. Ceza dosyalarında soruşturma ve kovuşturma işlemlerini gerçekleştirir. Olağan ve olağanüstü kanun yollarını da yürütmektedir. Ceza avukatı, kamu adına hizmet vermektedir. Ceza avukatlarının görev ve sorumlulukları Avukatlık Kanunu’nda detaylı olarak belirtilmiştir. Avukatlık mesleğinde branşlaşma yoktur. Fakat avukatlar baktıkları davalar sonucunda zaman içerisinde hukukun bir dalında branşlaşırlar. Ceza avukatları da Ceza Hukuku’nu ilgilendiren konularda uzmanlaşırlar.
Ankara Ceza Avukatları Hangi Suçlara Bakar?
Ankara ceza avukatı tarafından bakılan suçlar şöyle sıralanabilir;
- Cinsel saldırı ve cinsel taciz suçları,
- Kasten, taksirle yaralama suçları,
- Dolandırıcılık,
- Vergi gibi tüm mali nitelikteki suçlar,
- Hırsızlık,
- Kasten taksirle adam öldürme
- Uyuşturucu kullanma ve ticaretini yapma
Ceza avukatları, Türk Ceza Kanunu’nunda yer alan tüm suçlara katılırlar. Ceza avukatları;
- Ağır Ceza Mahkemesi,
- Bölge Adliye Mahkemesi-İstinaf,
- Çocuk Ceza Mahkemeleri,
- Sulh Ceza Hakimliği,
- Asliye Ceza Mahkemeleri,
- Yargıtay (Temyiz),
- İcra Ceza Mahkemelerinde görülen davalara bakıyor.
Ceza davalarının süreçleri, savcı kontrolündeki soruşturma aşamasıyla başlar. Ağır Ceza Mahkemesi ya da Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki kovuşturma aşamasıyla da yasal süreç devam eder. Ceza Hukuku avukatı, kişi haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yapar.
Ceza Avukatı Çeşitleri Nelerdir?
Ceza avukatı, “vekil” ve “müdafii” şeklinde ikiye ayrılıyor. Ceza mahkemesinde;
- Malen sorumlu ya da suçtan zarar gören kişileri temsil eden avukatlar görev yapmaktadır. Bu avukatlar, vekil olarak adlandırılır.
- Sanık ve şüphelilerin savunmasını yapan avukatlara müdafi denilmektedir.
Ceza mahkemelerinde vekil ve müdafiilerin avukat olma zorunluluğu vardır. Avukat olmayan kimse kesinlikle ceza mahkemelerinde vekil ve müdafilik yapamaz. Bir avukat, birden çok;
- Katılan,
- Şüpheli,
- Sanık,
- Malen sorumlu,
- Suçtan zarar görenlere danışmanlık yapar.
Ankara ceza avukatı, müdafilik ve vekillik yaptığı kişiler arasında menfaat çatışması içerisinde kesinlikle olmaz. Bir avukat kesinlikle aynı anda malen sorumlu, suçtan zarar gören, menfaati çatışan şüpheli ve sanığın müdafii katılan vekili kesinlikle olamaz. Ayrıca bir avukatın aynı anda müdafii ve vekil olması da doğru değildir.
Müşteki/Katılan Vekili (Ceza Avukatı)
Ceza avukatı, mahkemelerde müşteki/katılan vekili olarak da görev yapabilir. Ceza mahkemelerinde avukat müşteki olarak suçtan zarar gören, malen sorumlu ve katılan kişileri temsil etmektedir. Ceza muhakemesindeki taraflar, savunma makamını oluşturan sanıkla iddia makamını oluşturan savcıları ilgilendiriyor. Ceza muhakemelerinde avukatlar, 3 farklı şekilde vekillik yapabilir. Bu vekillik türleri şöyle sıralanabilir;
- Atanmış vekillik,
- Seçilmiş (isteğe bağlı) vekillik,
- Zorunlu vekilliktir,
Sanık Müdafii (Ceza Avukatı)
Ceza muhakemelerinde avukat, sanık müdafii statüsünde sanıkla şüphelinin menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalar yapar. Müdafii, kamusal hizmeti yerine getirir. Kamusal organın savunma faaliyetini yerine getirir. Maddi gerçekleri doğru şekilde ortaya çıkarır. Ceza muhakemelerindeki müdafiiler;
- Atanmış müdafilik
- Seçilmiş (isteğe bağlı) müdafilik
- Zorunlu müdafilik şeklinde 3’e ayrılıyor.
Sanık ve şüphelilerin, müdafilerden yararlanma hakları vardır. Bu haklar şu şekilde ifade edilebilir;
- Müdafi huzurunda ifade verme,
- Müdafi ile görüşme yapma,
- Sorgudayken müdafi yanında bulundurma,
- Müdafilerin hukuki bilgilerinden yararlanma,
Ceza Avukatı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Ceza avukatı seçiminde şu noktalara çok dikkat edilmesi gerekiyor:
İletişim Becerisi
Bir ceza avukatında olması gereken en önemli özellik iletişim becerisidir. Avukatın şeffaf, anlaşılır ve doğru şekilde iletişim kurması çok önemlidir. İletişim becerisine sahip olan bir avukatla çalışmak dava sürecinin sağlıklı ilerlemesini sağlar.
Ücretler
Ceza avukatı seçerken ücretleri de ön planda tutmak gerekiyor. Başta avukat ücreti olmak üzere ceza davasındaki tüm maliyetlerin bütçeye uygun olması hayati önem taşıyor.
Güvenilirlik
Ankara ceza avukatı, dürüst ve güvenilir olmalıdır. Etik kurallara uygun çalışan avukatların davayı kazanma oranları da yüksektir. Davanın başarılı olup olmaması hakkında müvekkilleriyle görüşme yapan avukatlar güvenilir olarak ifade edilebilir.
Uzmanlık
Ceza avukatları, Ceza Hukuku alanında uzmanlaştıkları için davayı başarılı şekilde yönetirler. Ceza Hukuku kapsamına giren davaları etkili şekilde yöneterek müvekkillerinin haklarını koruma altına alırlar.
Ceza Avukatı Ücretleri
Ankara ceza avukatı ücretleri belirli kriterlere göre belirlenir. Bu kriterlerin başında avukatın bilgi ve tecrübesi öne çıkıyor. Avukatın dosyaya verdiği emekte ücreti etkiliyor. Bazı davaların içerikleri çok kapsamlıdır. Bundan dolayı avukat, dava sürecinde yoğun olarak çalışabilir. Dolayısıyla avukat ücreti de yükselir.
Avukatlık Askeri Ücret Tarifesi kapsamında;
- Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde bakılan davalar, 29.000,00 TL
- Ağır Ceza Mahkemelerindeki davalar, 29.800, 00 TL
- Çocuk Mahkemelerindeki davalar, 17.000, 00 TL
- Asliye Ceza Mahkemelerinde görülen davalar, 17.900, 00 TL olarak belirlenmiştir.
Ceza avukatı ile çalışmak;
- Tutuklama,
- Adli kontrol,
- Gözaltı,
- İfade verme gibi durumlarla karşılaşılmaması için çok önemlidir.
Ankara ceza avukatı çalışmalarına dair tüm detaylar için Mil Hukuk ile iletişime geçebilirsiniz.